Artikkel

– Et glansbilde av ei utsikt

I Svolvær holder Cetho Eiendom på å reise det siste boligprosjektet langs kaipromenaden.

Lofoten Brygge er midt i smørøyet, helt sentralt i Svolvær, med utsikt over Vestfjorden, havna og fjellene rundt byen.

Vi ble med da en av de spente beboerne fikk muligheten til å ta en titt på leiligheten sin, oppe i høyden, midt på byggeplassen, og dermed for første gang virkelig få se utsikten fra sin nye bolig.

Linda og Sveinung Nygård har tatt valget om å flytte ut av sin enebolig på Nonshaugen og flytte inn i Lofoten Brygges fjerde etasje. Like før jul fikk hun en omvisning i bygget av Morten Hansen for å se hvor langt de var kommet i byggeprosessen.

– Gud jeg gleder meg, det er så spennende at det nesten ikke går an. Dette blir første gang jeg får se i leiligheten, smiler Linda når hun står i Vestfjordgata og ser opp på det som skal bli sitt fremtidige hjem.

Det siste prosjektet

Over lang tid har kaipromenaden langs havna i Svolvær blitt utviklet med restauranter, leilighetsbygg og arbeidsplasser så sentralt som det er mulig å komme. Lofoten Brygge er det siste prosjektet som kommer helt ute på kaia.

Her bygges det et femetasjes høyt bygg med 14 leiligheter og parkeringskjeller. Innvendig er det selvsagt heis slik at man kommer seg kjapt opp og ned i bygget, og helt på toppen er kirsebæret på iskremen. En stor felles takterrasse på 217 kvm, med panoramautsikt over innseilingen til Svolvær og fjell i sikte alle veier.

– Jeg kjenner i magen at jeg er spent, sier Linda når vi går opp trappa til hennes etasje og leilighet.

– Oj oj oj! For ei utsikt, utbryter mens hun går mot “stua” og ser utover Vestfjorden.

– Jeg er rett og slett helt overveldet. Dette blir veldig bra. Vi har jo så klart vært nede på kaia og sett på arbeidet, men det kan ikke måle seg med å stå inne i bygget her nå, sier Linda, tydelig berørt.

Måtte overtale ektemannen

Å flytte inn i Lofoten Brygge er nemlig ikke en spontan avgjørelse hun har tatt sammen med mannen sin. Dette har lenge vært en drøm.

– Det føles ut som at jeg har ventet i 20 år. Men i 2015 var første gang jeg så skissene til dette prosjektet. Jeg flyttet nesten inn bare på ideen. Så dette er noe jeg hadde tenkt på i flere år før vi tok avgjørelsen, sier Linda, og fortsetter:

– Nå når jeg står her, med denne utsikten og ser hvordan det blir, så angrer jeg ikke ett sekund. Her føler jeg meg hjemme med en gang.

Men selv om hun var forelsket ved første blikk så gikk de noen runder hjemme før Sveinung hoppet på toget.

– I det små har jeg nok holdt på i noen år med overtaling, ler hun.

– Men vi blir ikke yngre med årene, ei leilighet er enklere å ivareta enn et stort hus. Hele ideen har modnet på han. Jeg tror det blir kjempedeilig å bo i leilighet.

Nydelig beliggenhet

Med leilighet slipper de å ta seg av plenklipping, snørydding og øvrig ytre vedlikehold. Leilighetene passer alle livsfaser og er fra 60 til 147 kvm store. Alle har storslått utsikt, balkong med gode solforhold og moderne planløsninger med praktisk utforming.

– Beliggenheten appellerer veldig. Det er like koselig hver gang hurtigruta kommer seilende inn i havna. Se bare utover her, det er et glansbilde av ei utsikt hver dag egentlig, nikker Linda, og vinker opp til kranføreren som sitter i førerhuset på toppen av Svolvær i det som er byens beste “kontorutsikt”.

Underveis i kjøpsprosessen har de fått være med i planleggingen av leiligheten, de har sett på tegninger og gjort justeringer der de har hatt lyst til det. Denne muligheten er fortsatt til stede om man ønsker å sikre seg ei av de siste nye leilighetene i hjertet av Svolvær.

Så var det bare å komme seg ned på bakkeplan igjen, selv om man kunne blitt stående å beundre utsikten i timevis. Førsteinntrykket svarte i hvert fall til forventningene for Linda.

– Jeg hadde håpet at det skulle være akkurat sånn som dette, avslutter hun, med et fornøyd smil.

Les mer om Lofoten Brygge her.